Bergen trenger 4500 nye boliger de neste årene

Behovet for nye boliger i Bergen er stort. Rekordmange boliger på vei ut ui markedet vil likevel bidra til en moderat prisutvikling. Det mener sjeføkonom i Prognosesenteret, Nejra Macic.

Nejra Macic fra Prognosesenreret er en av foredragsholderne på Bo i Bergen Boligkonferanse.

Hun er en av foredragsholderne på Bo i Bergen Boligkonferanse som arrangeres 13. september i forbindelse med nyboligmessen Bo i Bergen. Macic vil ta for seg nyboligmarkedet i Bergen og snakke om både behov og etterspørsel, samt hvor mye som faktisk bygges og hvor.  – Mens behovet er rundt 900 nye boliger, så ble det i fjor registrert tillatelser til 1400 nye boliger i Bergen og året før 1700 boliger. Disse boligene ferdigstilles og kommer ut på markedet fremover. Dette er rekordhøye nybyggnivåer som vil bidra til å legge en demper på prisutviklingen i Bergen, sier Macic.

Hun forteller også at når de spør befolkningen om forventninger til norsk økonomi om 12 måneder, så er bergenserne de mest optimistiske. – 40 prosent tror norsk økonomi vil være bedre om 12 måneder enn i dag. Til sammenligning venter kun 26 prosent en bedring i egen økonomi i det samme tidsrommet. Halvparten av de spurte i Bergen venter høyere boligpriser der de bor om 12 måneder, mens 7 prosent venter lavere boligpriser og resten uendret, sier Macic.

Når det gjelder bruktboligprisene nasjonalt, så var de per juli 1,5 prosent høyere enn i fjor på samme tid. I Bergen var 0,8 prosent høyere. 

– Bergen og Stavanger er de byene med den svakeste prisutviklingen i landet det siste året. Utviklingen i bruktboligprisene er en viktig driver for salget av nye boliger, sier Macic.

Sjekk ut programmet for konferansen og meld deg på i dag.

Bo i Bergen er et nettsted som skriver om nyboligmarkedet i bergensregionen. 

Ansvarlig utgiver og redaktør:
Torgeir Hågøy - 99 74 71 71 torgeir@boibergen.no

Abonnér på vårt nyhetsbrev

  • Instagram - White Circle
  • White Facebook Icon

© 2020 / Bo i Bergen