Bo i Bergen gjør det enklere for folk å orientere seg i nybyggjungelen

På Bo i Bergen viser vi frem hva som finnes av nye boligprosjekter i bergensregionen. Mange av regionens ledende boligutviklere er allerede med.

UTSTILLINGSVINDU: BoiBergen er et nytt utstillingsvindu for for nyboligmarkedet i bergensregionen. Dette bildet er fra Kronstad hvor OBOS bygger nye boliger sammen med Brødrene Ulveset. (Foto: Torgeir Hågøy)

– BoiBergen virker som et spennende konsept og en god arena for å vise boligkjøpere hva som finnes på nyboligmarkedet i Bergen, sier salgskonsulent hos Block Watne i Bergen, Synnøve Frotjold. Hun tror messen vil gi folk en unik mulighet til å snakke direkte med nyboligselgerne. – De kan dermed få svar på det de lurer på. Det vil også være enkelt å orientere seg når man samler de ulike prosjektene i Bergen på samme sted, sier hun.

Nytt kontra brukt Boligutvikleren Bonava var den første som sa ja til å være med som partner på Bo i Bergen. – Arrangementet løfter frem nyboligprosjektene i regionen og legger dermed til rette for at kundene våre skal få en bedre oversikt over hva som er tilgjengelig av nye boliger, sier markedskoordinator i Bonava, Malin Woll Skotnes. Hun forteller at de først og fremst er med som partner for å vise frem egne prosjekter til publikum. Bonava har flere prosjekter på Sandsli og i Åsane. Et av selskapets største prosjekt er imidlertid på det gamle meieriet i Kanalveien, hvor Bonava skal utvikle rundt 600 nye boliger – Prosjektene er viktige, men det er også nyttig å få ut mer informasjon om det å kjøpe nytt kontra brukt. Kanskje kan også en slik arena være med å bidra til at det blir mer samarbeid i nybyggbransjen, sier Woll Skotnes.

Nytt utstillingsvindu Også boligutvikleren Axer er med som partner. Utvikleren har blant annet prosjektene Knudsenkvartalet i Fyllingsdalen, samt Kronstad Stasjon på Kronstad og Gartnerløkken i Åsane.  – Vi synes det er flott å være med å etablere et nytt utstillingsvindu for nyboligmarkedet i bergensregionen. For oss er det viktig å løfte frem forskjellene mellom en bruktbolig og nybolig, og en arena med dette som tema ønskes velkommen. Nye boliger tilfredsstiller blant annet svært strenge miljøkrav, noe som betyr betydelig lavere energiforbruk enn i eldre boliger. Ser man på drifts- og vedlikeholdskostnader, noe som vanligvis får lite oppmerksomhet, kommer selvfølgelig nye boliger svært heldig ut, sier markedssjef i Axer, Axel Julius Pritzbauer.  Han tror at det vil være nyttig for de som vurderer å kjøpe ny bolig i bergensregionen å få god oversikt over hva som finnes av boligprosjekter.  – Vi tror dette kan bli en arena som legger til rette for bedre dialog mellom oss og boligkjøperne, samtidig som det kanskje også kan bidra til et bedre samspill mellom utviklerne, sier Pritzbauer. 

Rendyrket konsept En som har vært lenge i gamet er Dyveke Advocaat Wigand i JM. – Det unike med Bo i Bergen er at det er en rendyrket nyboligmesse. Det finnes ikke fra før og det i seg selv gjør dette spennende for oss, sier Wigand. JM er en av landets største boligutviklere og har cirka 1000 boliger i sin portefølje i Bergen. De har nye prosjekter både i Bergen, blant annet på Damsgård brygge, men også på Frekhaug i Meland og i Fjell kommune på Sotra. – Jeg tror det vil være nyttig for kundene å få en oversikt over hva som finnes av nye boligprosjekter. Messen kan være med å bidra til et bedre samspill mellom kjøper og selger, sier Wigand.

Bo i Bergen er et nettsted som skriver om nyboligmarkedet i bergensregionen. 

Ansvarlig utgiver og redaktør:
Torgeir Hågøy - 99 74 71 71 torgeir@boibergen.no

Abonnér på vårt nyhetsbrev

  • Instagram - White Circle
  • White Facebook Icon

© 2020 / Bo i Bergen