BOB bruker VR for å optimalisere boligutviklingen

Boligbyggelaget BOB utvider samarbeidet med Dimension10, som ved hjelp av Virtual Reality-maskinvare optimaliserer bærekraft og visualisering av prosjekter.

Fra venstre Kenneth Nielsen, prosjektdirektør for eiendomsutvikling i BOB | Elena Buda, Business Development Dimension 10 | Ole Andreas Vorland , prosjektutvikler for eiendomsutvikling i BOB | Ole Herbrand Kleppe, konserndirektør for eiendomsutvikling i BOB.

BOB jobber med flere løsninger for å digitalisere boligutviklingen og inngår nå et samarbeid med teknologiselskapet Dimension10.

Ole Herbrand Kleppe, konserndirektør for eiendomsutvikling i BOB, sier at BOB har testet teknologien på et boligprosjekt i Førde og nå implementerer programvaren fullt ut i forprosjekt og detaljprosjektering.

– Vi får bedre visualisering og beslutningsgrunnlag ved å bruke Dimension10 programvare, sier Kleppe.

– Når aktørene i prosjektet sitter delvis i Bergen og i Førde er dette et verktøy som gir mindre reisetid og mulighet for å gå inn i prosjektet sammen til tross for at man sitter på ulikt geografisk sted, sier han.

– Dette er en bærekraftig positiv utvikling i forhold til miljø og bruk av ressurser, sier Kenneth Nielsen, prosjektdirektør for eiendomsutvikling i BOB.

Aleksander Langmyhr, CEO Dimension10, sier at han er stolt over å kunne bidra på miljø- og digitaliseringsreisen til BOB og ser på dette kun som starten på et langt og spennende samarbeid.

Norske Dimension10 er anerkjent for sin teknologi innenfor VR og har fått en rekke internasjonale priser. Dimension10 ble også nylig del av Proptech Innovation, eiendomsteknologiklyngen som BOB tok initiativ til i fjor og som nå har 65 medlemsorganisasjoner.