Dette er vinnerkandidatene 
til Bo i Bergens nyboligpris


Tre kandidater er plukket ut og er potensielle vinnere av Bo i Bergens nyboligpris.

TRE KANDIDATER: Dette er de tre vinnerkandidatene til Bo i Bergen boligpris. Øverst til venstre, Kronstadveien 20, under til venstre, BOBs 1912 og til høyre er Helgetun, et seniorprosjekt i regi av GC Rieber Fondene.

Etter å ha fått inn mer enn ti nominasjoner til prisen har juryen gått gjennom alle og plukket ut tre toppkandidater. Utvelgelsen er gjort, basert på bokvalitet, bærekraft og arkitektur og alt er forankret i kommunens nye strategi, Arkitektur+.

– Vi fikk inn mange gode nominasjoner som viser bredden i nyboligmarkedet. Her var det alt fra store leilighetsprosjekter til mindre rekkehus- og tomannsboligprosjekter. Det var ikke enkelt å komme frem til hvilke prosjekter som skulle være på topp, men juryen var relativt samstemt, sier juryleder, Tina Larsen fra Byarkitekten.

De tre prosjektene som kan gå av med seieren i tidenes første Bo i Bergen Boligpris er: * Kronstadveien 20, et mindre rekkehus og tomannsbolig-prosjekt på Kronstad. * Helgetun, et seniorboligprosjekt i Sædalen. * 1912, et større leiligehets- og townhouseprosjekt ved Damsgårdssundet.

Om de tre vinnerkandidatene sier juryen:

Kronstadveien 20 er et flott eksempel på fortetting i et allerede tett bebygd område. Dette er en type ”eplehage-utbygging” som vi ønsker å se mer av. Her er det tatt et tydelig arkitektonisk grep og prosjektet er fint tilpasset sine omgivelser. Når det gjelder uteområder og bidrag til sine omgivelser kunne det kanskje vært gjort mer, men samtidig har små prosjekter på små tomter mindre muligheter til å ta slike områdegrep. Alt i alt er flott prosjekt.

Utbygger: Kronstad Boligeiendom Arkitekt: Alliance Arkitekturstudio Entreprenør: Nævdal Yrkesbygg AS

Helgetun i Sædalen er et spennende og nytenkende pionerprosjekt som tar livskvalitet på alvor. Her er det lagt vekt på nærhet til natur, dyreliv og gårdsdrift. Man legger opp til regelmessig samarbeid og samvær med beboerne på Helgesæter dagsenter. Sammen med fellesarealer kan det være med på å gi de eldre beboerne en reell følelse av å være til nytte mye lengre enn vi klarer i samfunnet forøvrig. Et boligprosjekt som tar mål av seg å gjøre noe med ensomhet, folks iboende ressurser og praktiske ferdigheter. Arkitektonisk kunne kanskje prosjektet vært mer spennende, men tanken bak prosjektet gjør det til en verdig kandidat.

Utbygger: GC Rieber Fondene Arkitekt: B + B arkitekter Entreprenør: Lars Jønsson

1912 av BOB ligger ved Damsgårdsundet og byr på en god blanding mellom townhouse og leiligheter i ulike størrelser. Det muliggjør en god miks av aldersgrupper og mer robuste fellesskap. Prosjektet har beholdt sjarmen og «røttene» ved å ta vare på den gamle teglsteinsfasaden. De har med andre ord hatt fokus på gjenbruk, noe som trekker opp i bærekraftsammenheng. Det er lagt vekt på å lage gode uteområder, både store fellesområder, men også mindre og mer private. Her er man tett på byen og kan i praksis både bo, jobbe og leve uten behov for bil. Store takterrasser ivaretar behovet for natur og muliggjør dyrking midt i byen.

Utbygger: BOB Arkitekt: Tag Arkitekter Entreprenør: Betonmast

Bo i Bergen er et nettsted som skriver om nyboligmarkedet i bergensregionen. 

Ansvarlig utgiver og redaktør:
Torgeir Hågøy - 99 74 71 71 torgeir@boibergen.no

Abonnér på vårt nyhetsbrev

  • Instagram - White Circle
  • White Facebook Icon

© 2020 / Bo i Bergen