Disse boligtypene står på toppen av ønskelisten

Hvilke boliger er det folk flest ønsker seg? Privatmegleren har historiske tall som gir oss noen av svarene.

KJENNER MARKEDET: Yngve Fløisand i Privatmegleren mener boligutviklerne bør bygge færre store leiligheter. (Foto: Torgeir Hågøy)

– Vi har over flere år gjennomført analyser som viser oss hvilke boliger folk flest ønsker seg. Bildet er selvfølgelig nyansert, men den boligtypen som er mest attraktiv er mindre leiligheter i prisklassen mellom 3 og 5 millioner kroner, sier leder for Privatmegleren nye boliger i Bergen, Yngve Fløisand.

Hvilken bolig man ønsker seg avhenger selvfølgelig av livssituasjon. Unge mennesker, som er en av de største kjøpergruppene, havner som regel i kategorien over. De ønsker seg urbane, mindre leiligheter, gjerne så tett på byen eller kollektivknutepunkt som mulig. Småbarnsfamilier ønsker seg ofte en hageflekk og litt mer plass. – Disse boligene er mangelvare i sentrum og derfor flytter en del ut av byen. Ofte havner de opp i nabokommunene rundt Bergen, sier Fløisand.

Eldre mennesker, hvor barna har forlatt redet, ønsker seg ofte tilbake til sentrum. – De har god betalingsvilje, noe som bidrar til å presse prisene i sentrum oppover, noe som igjen presser de unge ut, sier Fløisand. Han mener en del boligutviklere bommer litt når de bestemmer hvilke boliger de skal utvikle. Blant annet er det en del som har en trang til å bygge for mange store leiligheter i sine prosjekter. – Store og kostbare leiligheter krever også en unik beliggenhet. Realiteten er ofte at de største leilighetene i et prosjekt forblir usolgt. Mange utbyggere burde derfor i stedet bygget flere mindre leiligheter i prosjektene sine, sier Fløisand.

Privatmegleren er største nyboligmegler i Bergen og har for øyeblikket 20 prosjekter for salg i regionen, det vil si fra Austevoll i sør til Meland i nord. Privatmegleren er generalpartner for Bo i Bergen. Det betyr blant annet at de har gått inn med en utvidet partnerpakke og dermed får større utstillerplass å boltre seg på.  – Vi har stor tro på viktigheten av en fysisk arena og det å kunne møte potensielle kjøpere ansikt til ansikt. Vi ønsker derfor å ta en tydelig posisjon på arrangementet og vil være synlig med mange av våre nyboligprosjekter, sier Fløisand. 

Bo i Bergen er et nettsted som skriver om nyboligmarkedet i bergensregionen. 

Ansvarlig utgiver og redaktør:
Torgeir Hågøy - 99 74 71 71 torgeir@boibergen.no

Abonnér på vårt nyhetsbrev

  • Instagram - White Circle
  • White Facebook Icon

© 2020 / Bo i Bergen