Har blitt Bergens største boligbygger på bare fire år

Updated: Nov 25, 2019

For fire år siden var Bonava en helt ukjent aktør i det bergenske boligmarkedet. I dag har de 400 boliger under produksjon og er en av de største boligutviklerne i Bergen.

MEIERIET: På den gamle meieritomtene på Minde skal Bonava bygge flere hundre nye boliger. De først er allerde for salg.

– Det har vært en veldig spennende reise, sier regiondirektør i Bonava, Andreas Hovden.

Har overlevert 550 boliger Boligutviklerne Bonava ble etablert i 2016, da de ble skilt ut fra NCC som et eget selskap. Siden den gang har Hovden knapt nok sett seg tilbake, og boligbyggeren har nå cirka 400 boliger i produksjon i Bergen. – Det ble gjort et riktig valg da det ble bestemt at vi skulle skilles fra entreprenørselskapet NCC. Vi fikk da mulighet til å rendyrke selskapet og spisse oss på boligutvikling, sier Hovden. Fra de ble etablert og frem til i dag har de overlevert 550 boliger til fornøyde boligkjøpere.

Regiondirektør i Bonava, Andreas Hovden.

– Den gode utviklingen til selskapet skyldes at vi har hatt suksess med nabolagsutvikling, industrilaisering av produksjonen og truffet godt med akkvisisjon slik at vi kan tilby kundene prisvennlige boliger. Blant annet har Loneparken i Åsane, samt de prosjektene vi har på Sandsli og Skjold være gode og viktige for oss, sier Hovden. Han forteller at de også har vært heldige og fått med seg mange dyktige medarbeidere. – Vi har også vært opptatt av å dekke alle behov på huset. Vi dekker med andre de fleste behov internt , noe som gjør at vi kan snu oss raskt rundt og være effektive, sier Hovden.

Selger godt Fra å utvikle prosjekter på opp til 200 til 300 boliger, så tar de nå skrittet enda noen hakk videre. Bonava står nemlig bak et av de største boligutviklingsprosjektene i Bergen på lang tid. På Meieritomten på Minde skal de nemlig bygge mellom 600 og 700 nye boliger. På tomten vil det også komme en del næringsareal, blant annet dagligvarebutikk og restaurant. Første byggetrinn på 65 boenheter ble nylig lagt ut for salg, og 20 prosent av boligene er allerede solgt. – Interessen for dette prosjektet er stor, og vi har mange på interessentlisten. Ambisjonen er at vi har solgt nok til at vi kan gå i gang med byggingen allerede i første kvartal 2020. Deretter vil utviklingen av området gå slag i slag i mange år fremover, sier Hovden. Også i Biskopshus i Ytre Sandviken har de et større prosjekt på gang. Her skal de bygge 90 boliger. De første 37 er nylig lagt ut for salg og salget er godt. – Vi har solgt halvparten af boligerne. Her blir det byggestart i løpet av et par måneder, sier Hovden.