Har bygget kollektiv for seniorene

I Sædalen har GC Rieber Fondene bygget noen helt spesielle seniorboliger. Her får nemlig beboere mulighet til å leve et aktivt liv, selv om de er pensjonister.

VEKSTHUSET er et forsamlingshus i tilknytning til seniorboligene, Her kan beboerne samles eller invitere til for eksempel bursdagsselskaper. (Foto: GC Rieber Fondene)

– Vi tror dette er en fremtidsrettet boform for pensjonister, har Bjart Nygaard, prosjektansvarlig for Helgetun og nestleder i styret for Fondene, tidligere sagt i en artikkel i Bergens Tidende. Filosofien for boligene er at man som beboer skal kunne bo i et fellesskap der man tar vare på hverandre og der det er trygt å bli gammel. Samtidig får man mulighet til å bidra i driften av Eplekarten Barnehage, arbeide på gården med dyrene, eller man kan være støttekontakt for en av beboerne på Helgeseter. Prosjektet er nå ferdigstilt og beboerne flyttet inn i vår. Alle leilighetene er leid ut. Dette er nemlig ikke boliger man kan kjøpe, men leie rimelig av GC Rieber Fondene. For å få plass må man gjennom en søkeprosess, og til gjengjeld får man en flunkende ny leilighet med livsløpsstandard og tilgang til felleshus og gjesteleilighet. G.C.

Nygaard er mangeårig direktør i GC Rieber eiendom og arkitekten bak både Solheimsviken og Marineholmen. Nå er han pensjonist, men har på ingen måte lagt skoene på hyllen av den grunn. Et av prosjektene hvor han er tungt involvert er altså utvikling av nye boformer for seniorer.

– Vi har en del tanker om hvordan seniorene kan integreres i nye reguleringsplaner. Dette er noe vi har hatt dialog med både stortingsrepresententer, lokalpolitikere og planavdeling om, sier Nygaard. På Bo i Bergen Boligkonferanse kommer han for å presentere noen av disse tankene.

Bo i Bergen er et nettsted som skriver om nyboligmarkedet i bergensregionen. 

Ansvarlig utgiver og redaktør:
Torgeir Hågøy - 99 74 71 71 torgeir@boibergen.no

Abonnér på vårt nyhetsbrev

  • Instagram - White Circle
  • White Facebook Icon

© 2020 / Bo i Bergen