top of page

Har endelig fått bygge-ja på Skarpaneset

Det satt langt inne, men etter 16 år har Block Watne endelig fått ja til å gå i gang med et større boligprosjekt på Askøy.

Petter Sunde har siden 2003 jobbet for å få lov til å bygge boliger på Skarpaneset på Askøy. Nå har han endelig fått ja. (Foto: Block Watne)

– Det har vært en lang kamp, men nå kan vi endelig gå i gang, sier distriktssjef i Block Watne, Petter Sunde.

Fantastisk beliggenhet I 2003, fire år før tidenes første iPhone ble lansert, kjøpte Block Watne en fantastisk tomt på Skarpaneset på Florvåghalvøyen. 16 år senere har kommunen endelig sagt ja til prosjektet. Det betyr at Block Watne kan gå i gang med planleggingen av leilighetsprosjektet med mellom 95 til 100 boenheter. Prosjektet har ifølge Sunde en fantastisk beliggenhet, like i sjøkanten, med en nydelig utsikt mot Byfjorden og Bergen. – Det er et av de fineste boligprosjektene vi har i vår portefølje, sier Sunde, som er overbevist om at dette er boliger som kommer til å treffe flere målgrupper. – Svært få prosjekter, om noen, kan vise til en lignende beliggenhet. Her skal vi bygge spennende leiligheter, noe vi tror vil vekke interesse hos mange, sier Sunde.

Kan komme for salg i år Block Watne er en av de største boligutviklerne i regionen. De har til enhver tid en rekke boliger under utvikling, og i sum har de nå mellom 800 og 900 boliger i sin portefølje.

– Dette er alt fra boliger som du kan flytte inn i omgående, men også boliger som ligger flere år frem i tid, sier Sunde. På Askøy går Sunde og hans kolleger nå i gang med detaljplanleggingen av prosjektet. Ambisjonen er at de kan legge deler av boligene ut for salg allerede i år. – Vi er veldig glade for at vi endelig har fått ja fra kommunen. Nå begynner den store jobben, men om alt går som det skal så kan vi trolig legge første byggetrinn ut for salg i fjerde kvartal i år, sier Sunde.

Godt marked – Vi opplever god interesse for våre prosjekter. Det er godt med folk på våre visninger, og vi selger jevnt og trutt i takt med det vi legger ut i markedet, sier Sunde. Han tror den gode utviklingen kommer til å fortsette i 2020, men legger til at de for egen del har tatt ned ambisjonene for antallet salg noe. – Vi har en del reguleringsprosesser som gjør at det er litt uavklart hvor mange boliger vi faktisk kan få ut i markedet i år. Slik det ser ut nå så blir det litt færre enn i fjor, så derfor tar vi ned ambisjonene noe. Men vi har likevel mye spennende som skal ut i markedet, så for de som er på jakt etter ny bolig er det bare å følge med, sier Sunde.

bottom of page