top of page

Har solgt flere boliger enn de gjorde i hele fjor

Nyboligmarkedet er ikke dødt. BOB har så langt i år solgt flere boliger enn de gjorde i hele fjor.

SELGER GODT: BOBs prosjekt Lilaparken selger godt. I første byggetrinn er nå 30 av 51 enheter solgt. (Foto: MAD Arkitekter)

– Vi har så langt i år solgt veldig bra, sier prosjektutvikler hos BOB, Sissel Brattfjord. Korona-viruset har satt verden på vent. Nyboligmarkedet er ikke et unntak, og flere av boligutviklerne melder om svært rolige dager på salgsfronten. Mange er bekymret og utsetter store kjøp, som for eksempel ny bolig, til verden igjen kan vise til litt mer forutsigbarhet. Helt dødt er det likevel ikke. BOB lanserte på nyåret ett nytt boligprosjekt, noe som har resultert i en veldig god start på året. I mars solgte de 20 leiligheter, noe som er nesten tre ganger så mange som i samme periode i fjor, da de bare solgte åtte leiligheter. Ser vi på samlet salgstall så langt i år er tallet 36 leiligheter, mot 34 i hele 2019.

Sissel Brattfjord, BOB

– Vi har i år hatt salgsstart på ett stort prosjekt, mens vi i fjor var vi helt i sluttfasen av to prosjekter og vi lanserte bare ett mindre prosjekt. Det er derfor litt vanskelig å sammenligne med fjoråret. Det er likevel ingen tvil om at 2020 så langt har vært et bra salgsår, sier Brattfjord.

Prosjektet som er lagt ut for salg i år er Lilaparken, hvor de så langt har solgt 30 av de 51 første boligene i første salgstrinn. Totalt består prosjektet av 127 leiligheter. – Vi planlegger oppstart av Liaparken allerede i april i år, så vi har normal fremdrift og produksjon i våre prosjekter, sier Brattfjord.

Etter at korona-tiltakene ble innført har også BOB fått merke effekten av dette, og Brattfjord forteller at de nå opplever et mer avventende nyboligmarked. – Men vi opplever ikke at det er noen panikk i markedet, understreker Brattfjord. Block Watne forteller at de opplever god flyt og høy aktivitet ute på sine mange boligprosjekt. Likevel meldes det om gryende usikkerhet blant boligkjøpere.

– Inntil videre går alle våre pågående prosjekter som normalt. Til nå har vi ikke opplevd problemer av noen betydning, hverken når det gjelder leveranser av varer og tjenester, eller med mangel på tømrere og annen fagpersonell, sier Bjørnar Tretterud, salgs -og markedssjef i Block Watne, i en artikkel hos Byggfakta.

bottom of page