top of page

Øker boligsalget med 400 millioner

Trodde du boligmarkedet var tregt? Privatmegleren har nå solgt nye boliger i Bergen for hele 1,6 milliarder kroner, noe som er 400 millioner kroner mer enn i 2018.

Ximena Andrea Sagenes hos Privatmegleren forteller om godt salg i 2019.

– Vi opplever at markedet for nye boliger er godt, noe disse tallene bekrefter, sier Ximena Andrea Sagenes hos Privatmegleren.  Privatmegleren er regionens største nyboligmegler, med en markedsandel på cirka 30 prosent. Samlet har de så langt i år solgt oppunder 400 nye boliger, noe som er cirka 50 flere enn i hele fjor. Samlet salgsverdi på de solgte boligene er på hele 1,6 milliarder kroner.  – Vi ligger så langt i år 400 millioner kroner foran samlede salgstall for 2018, sier Sagenes.

Mer prissensitivt Noe av årsaken til det gode salget er at mange nye boligprosjekter har blitt godkjent de siste årene. Bare i fjor ble det gitt tillatelser til hele 1400 nye boliger i Bergen, og mange av disse boligene er nå i markedet.   – Vi har vært heldige og har fått mange av de beste boligprosjektene. Vi er selvfølgelig ydmyke og veldig glade for at så mange boligutviklere viser oss denne tilliten, sier Sagenes.  Mange igangsatte boliger betyr også at kjøperne har mye å velge mellom, noe som fører til at de blir ekstra sensitive når det gjelder pris.  – Markedet er mer prissensitivt enn det har vært på lenge, men prises boligene riktig, så selges de. Priser man prosjektet derimot feil kan man risikere at det havner i skuffen, sier Sagenes. 

Varierer fra bydel til bydel Spesielt i Bergen sør har det de siste årene blitt lansert mange prosjekter. Her er markedet på kort sikt relativt mettet for nye boligprosjekter.  – I områder med stort tilbud er prisingen ekstremt viktig. Her er det mye å velge mellom og da blir kjøperne selvfølgelig opptatt av å sammenligne kvadratmeterpriser. Priser man seg for høyt i et slikt marked glimrer kjøperne med sitt fravær, så lenge prosjektet ikke har noen unike kvaliteter som gjør at det kan forsvare en høyere pris, sier Sagenes.  Et prosjekt med slike unike kvaliteter er Skjoldnes. Prosjektet selges til priser mange boligutviklere bare kan drømme om. – Det handler om beliggenhet og kvaliteter som går utenpå det meste. Det finnes svært få prosjekter som Skjoldnes i Bergen, og de kvalitetene man får i dette prosjektet er kjøperne villig til å betale for, sier Sagenes.

Snitt på 56.000 kroner I områder hvor det har blitt bygget mindre de siste årene, er ikke fokuset på pris det samme. I Fyllingsdalen, hvor Axer for tiden holder på å realisere Knudsenkvartalet, er for eksempel ikke pris et like hett tema som i Bergen sør. Sagenes forteller at snittprisen for nye boliger i Bergen nå ligger på cirka 56.000 kroner kvadratmeteren, og at de mest attraktive boligene ligger i sjiktet mellom 3 og 5 millioner kroner.  – Det handler ganske enkelt om at det er i denne prisklassen det er flest kjøpere. Beveger man seg over 5 millioner kroner er det mange som faller fra og da blir også de som er igjen mer kresne både når det gjelder beliggenhet og kvaliteter, sier Sagenes   

bottom of page