top of page

– Her kunne vi solgt hver bolig to ganger

Block Watnes familieboliger i Åsane har vært en så stor suksess at de skulle ønske at de hadde dobbelt så mange enheter å tilby. Nå legger boligutvikleren 19 nye familieboliger ut for salg.

POPULÆRT: Block Watnes prosjekt på Nytreet i Åsane har vært svært etterspurt. Nå legger de nye boliger ut for salg.

– Boligprosjektet vårt på Nytreet i Åsane er et av våre største suksesser. Vi har fått så mange henvendelser at vi i praksis kunne solgt hver bolig to ganger, sier salgskonsulent hos Block Watne, Synnøve Frotjold. Nye muligheter

SELGER GODT: Synnøve Frotjold (t.v.) og Gitte Thunæs forteller om godt salg på Nytreet.

Nytreet er et spennende og variert boligprosjekt i Åsane, ikke langt fra Åsane storsenter. Prosjektet, som samlet består av 81 boenheter, har både leiligheter, tomannsboliger og rekkehus. – De to første byggetrinnene, som består av 10 leiligheter og 28 tomannsboliger er utsolgt. Her flytter de første beboerne inn i disse dager, sier salgskonsulent Gitte Beate Thunæs. Tredje byggetrinn, som består av 24 leiligheter ligger ute for salg nå og her er cirka halvparten av leilighetene allerede solgt. Fjerde og siste byggetrinn består av 19 rekkehus. Disse legges ut for salg 18. mars. – Spesielt familieboligene har vært svært godt etterspurt. Dette har åpenbart vært mangelvare i dette området. Derfor synes vi det er veldig gledelig å kunne fortelle at 19 nye rekkehus nå legges ut for salg, sier Frotjold. Handler om beliggenhet De to salgskonsulentene tror mye av årsaken til at prosjektet har solgt så godt har å gjøre med boligenes beliggenhet. – Boligene ligger i en solvendt skråning rett bak Haukedalen skole. Avstanden er kort til Åsane storsenter og kollektivtilbudet er godt. I tillegg er man tett på naturen, samtidig som mange av boligene har en svært god utsikt. Faktisk ser man helt til Byfjorden, sier Thunæs. Det er også lagt gode kvaliteter i bunn, noe som betyr at man i praksis kan flytte rett inn uten å gjøre noen oppgraderinger. En svært viktig faktor for mange er også det gode naboskapet. – Mange forteller til oss at de ønsker seg tilbake til dette området fordi de vokste opp i nærheten. De har mange gode minner fra oppveksten, og de ønsker derfor at deres egne barn skal få gleden av å vokse opp i det samme området, sier Frotjold. Får aktivitetspark Noe som nå vil bidra til å gjøre området enda mer attraktivt er at FAU på Haukedalen skole i flere år har kjempet for å få bygget en egen aktivitetspark i området. Denne parken er nå nærmere en realisering enn noen gang. «I vedtatt økonomiplan er det avsatt kr. 10 mill. til nærmiljøanlegg i 2020, hvorav kr. 2 mill. er forskutterte spillemidler. Hvilke elementer som vil bli etablert på Haukedalen skole og kostnad, vil avklares i planleggingsprosess som starter nå.» Det skriver Bergen kommune i en epost til Bo i Bergen. – Vi ser for oss en park med både en liten fotballbane, trampoliner, tuftepark, balanseelementer, sandkasse, husker og benker. Dette skal bli en park skolene og barnehagene i området kan bruke på dagtid og som barna og ungdommene kan bruke på kveldstid. Det bor mange barnefamilier i området og behovet for en slik park er stort, sier Stefan Manger. Han sitter i FAU på Haukedalen skole og som har aktivitetsparken som sitt ansvarsområde. – Parken vil bidra til å løfte dette område ytterligere. For beboerne i Nytreet er dette svært gode nyheter, sier Frotjold.

bottom of page