Kjøp nytt og bo uten bekymringer i årevis

Setter du pris på egen fritid, eller vil du bruke hver ledige time på oppussing? Fordelene med å kjøpe ny bolig er mange.

LYKKELIGE: Det er lite som slår følelsen av å flytte inn i en helt ny bolig, skreddersydd etter alle dine behov og ønsker. (Foto: Istock)

Eldre boliger kan definitivt ha sin sjarm, men er du på jakt etter en bekymringsløs hverdag, da er det ny bolig som gjelder. Eldre boliger har ofte store vedlikeholdskostnader, mens du ved kjøp av ny bolig kan se frem til mange år med bekymringsløst hushold.

Dette er noen av fordelene med å kjøpe nytt: * Du får det akkurat slik du vil ha det. Når du har funnet din drømmebolig får du være med å påvirke materialvalg, design, innredning og i noen tilfeller også planløsning.

* Glem oppussing. Siden alt er nytt trenger du ikke å tenke på vedlikehold på mange, mange år.

* Boligene har ofte livsløpsstandard, noe som betyr at du kan bo i ditt nye hjem lenge.

* Trygghet for at alt er gjort skikkelig. Nye boliger bygges etter strenge krav, både rent tekniske, men også i forhold til miljø. Når du flytter inn i en ny bolig vet du derfor at alt er gjort i henhold til alle forskriftskrav. * Garanti. Kjøper du ny bolig har du også en garanti på fem prosent av kjøpesummen i fem år etter overtagelse hvis det oppstår feil eller mangler ved en ny bolig. Du har også en reklamasjonsrett på fem år. Dette gir deg et mye sterkere rettsvern enn om du kjøper en brukt bolig.

* Lavere kostander. Det er mange økonomiske fordeler ved å kjøpe nytt. For det første slipper du dokumentavgiften på 2,5 prosent av kjøpesummen. Denne sparer deg fort for mange tiltalls tusen kroner. Du slipper som regel også budrunder, da de fleste nye boliger selges til fastpris. Bedre isolasjon gir deg også lavere energikostnader.

* Mer fritid. I og med at du slipper vedlikehold, oppussing og annet boligrelatert arbeid får du mer fritid. For mange er dette den desidert største verdien. I en ellers travel hverdag er det fint å slippe å ta hammeren fatt på kveldstid. På nyboligmessen Bo i Bergen, som arrangeres i Grieghallen 13. og 14. september får du oversikt over hva som finnes av nye boliger i bergensregionen. Kom innom og finn din drømmebolig.

Bo i Bergen er et nettsted som skriver om nyboligmarkedet i bergensregionen. 

Ansvarlig utgiver og redaktør:
Torgeir Hågøy - 99 74 71 71 torgeir@boibergen.no

Abonnér på vårt nyhetsbrev

  • Instagram - White Circle
  • White Facebook Icon

© 2020 / Bo i Bergen