top of page

Ny boligaktør i ferd med å etablere seg i Bergen

Det svenske boligselskapet Bovieran er i ferd med å etablere seg i regionen. Med seg på laget har de Zachen-krigeren, Knut Jørgen Hauge.

MIDDELHAVSKLIMA: Et stort atrium med Middelhavsklima skal lage attraktive oppholdsrom for beboerne, året gjennom.

På en fem mål stor tomt på Sotra planlegger det svenskeide boligselskapet Bovieran å bygge 57 boliger for seniorer. Det forteller nettsiden tunnelsyn.no, som er et lokalt nettsted for hva som beveger seg på Sotra. I et møte med Planutvalget i Nye Øygarden denne uken fortalte selskapet om planene. Noe av det som planlegges er at 1500 kvadratmeter stort innglasset atrium med middelhavsklima året rundt og eksotiske planter. Her skal det ifølge nettavisen legges opp til en rekke sosiale aktiviteter i regi av en beboerforening.

I Sverige har Bovieran AB bygget 54 lignende seniorfellesskap. Nå vil de prøve seg i Danmark og Norge. Boligene vil bli bygget som to- og treromsleiligheter på rundt 70 kvadratmeter. Prisen vil ligge på rundt 3,8 millioner kroner, pluss felleskostnader på mellom 2500 og 2860 kroner. Planlagt salgsstart er februar/mars neste år. Skogsskiftet på Sotra konkurrerer med Kristiansand om å få det første bofellesskapet i Norge.

bottom of page