OBOS vil utvikle miljøvennlige byggematerialer

OBOS, Entra og Norsk Gjenvinning starter gjenvinningskonseptet «Oppbruk». Målet er å utvikle nye byggematerialer basert på gjenvunnet bygningsavfall.

TAR ANSVAR: OBOS tar sammen med Entra miljøansvar og vil fremover jobbe aktivt for økt gjenbruk av byggematerialer. (Foto: OBOS)

Allerede fra 2020 vil EU, inkludert Norge, kreve at minst 70 prosent av alt bygningsavfall skal gjenvinnes. Dette er kun mulig ved at vi finner nye løsninger for å håndtere bygningsavfall. 

― Sammen med Entra og Norsk Gjenvinning har vi derfor startet prosjektet «Oppbruk» som innebærer å finne løsninger for å bruke resirkulert tre- og betongavfall i nye prosjekter, sier Birgitte Molstad, miljødirektør i OBOS i en artikkel på selskapets egne sider.

Betong- og treavfallet sendes i stor grad til forbrenning og deponering, i stedet for å bli gjenbrukt. Dette skyldes noe regelverkshindringer, men først og fremst at det ikke finnes et marked for industriaktører som bruker gjenvunnet tre og betong i produksjonen av nye bygningsprodukter

Som en ledende eiendomsaktører vil OBOS og Entra - sammen med Norsk Gjenvinning - utfordre produsenter til å samarbeide om å lage nye produkter basert på bygningsavfall. De vil finne løsninger sammen med andre aktører i bransjen, og er villige til å forplikte seg til å bruke de nye produktene i egne byggeprosjekter. – Vi skal ta grønt ansvar. Skal samfunnet lykkes med å nå klimamålene, må alle ta sin del av ansvaret. Vi har ikke tid til å vente på produsentene, og tar derfor selv et initiativ som vi håper vil bidra til økt fokus på å utvikle og produsere nye, bærekraftige bygningsprodukter, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.    

Bo i Bergen er et nettsted som skriver om nyboligmarkedet i bergensregionen. 

Ansvarlig utgiver og redaktør:
Torgeir Hågøy - 99 74 71 71 torgeir@boibergen.no

Abonnér på vårt nyhetsbrev

  • Instagram - White Circle
  • White Facebook Icon

© 2020 / Bo i Bergen