Startet byggingen av rekordmange boliger

Bare ett kvartal de siste seks årene har kunne by på like mange igangsettinger som første kvartal i år.

REISER SEG: Paradisalleen er et av boligprosjektene i Bergen som nå er under bygging.

– Vi ser en markant vekst i igangsettingen av nye boliger i Bergen. I første kvartal ble det igangsatt hele 607 nye boliger. Det er det høyeste tallet siden tredje kvartal i 2016, sier leder for DNB Nybygg i Bergen, Thor Kristian Johannessen.

Optimisme i markedet Mens antallet nye boligprosjekter og dermed igangsettinger av nye boliger har vært på et moderat nivå de siste årene, så har 2019 bydd på en solid oppsving. 607 igangsatte boliger er ikke bare solid opp fra de 176 igangsettingene i tilsvarende kvartal i fjor, det er også det nest høyeste nivået siden 2013, som er så langt tilbake som tallene til DNB går. Flest igangsettinger så vi i tredje kvartal 2013, da det ble igangsatt hele 836 nye boliger. – Årsaken til de gode tallene nå tror jeg har å gjøre med en generell optimisme i regionen. Arbeidsledigheten er lav og fremtidstroen i næringslivet er god. Samtidig er rentene fortsatt er lave, noe som gjør at mange er i markedet for nye boliger, sier Johannessen.

Her koster boligene mest Den positive utviklingen ser man også igjen i salgstallene. Så langt i år er det solgt 535 nye boliger i Bergen, mot 528 i fjor. Veksten er ikke stor, men den bekrefter en positiv tendens. – Det er spesielt bydelen Årstad som bidrar til å trekke opp nivået, sier Johannessen. Han forteller at de også ser den samme utviklingen når det gjelder priser. Snittprisen for en leilighet i Bergen er nå på 57.600 kroner. – Dette er en prisvekst de siste tolv månedene på fire prosent. De høyeste kvadratmeterprisene ser vi at vi får vi Bergenhus og Fana, hvor snittet ligger på henholdsvis 67.000 og 64.000 kroner. Sterkest prisvekst har vi imidlertid sett i Bergen sentrum, Fana og Åsane, sier Johannessen

Bo i Bergen er et nettsted som skriver om nyboligmarkedet i bergensregionen. 

Ansvarlig utgiver og redaktør:
Torgeir Hågøy - 99 74 71 71 torgeir@boibergen.no

Abonnér på vårt nyhetsbrev

  • Instagram - White Circle
  • White Facebook Icon

© 2020 / Bo i Bergen