Stor suksess med leie-til-eie-boliger

BATE Boligbyggelag i Stavanger har hatt stor suksess med sin leie-til-eie-modell, men innstramminger i forhold til startlån har satt en stopper for denne typen boligprosjekter.

Paul Boxill i boligbyggelaget BATE.

– Vi har bare positive erfaringer rundt vår «leie-til-eie» modell. Vi jobber nå for å løse opp disse innstrammingene, slik at vi snart kan gå igang med denne typen prosjekter igjen, sier Paul A. Boxill, administrerende direktør i BATE.

Leie-eie betyr at unge uten egenkapital får leie en bolig i tre år, for så å få tilbud om å kjøpe boligen til den prisen den ble satt til for tre år siden. Boligbyggelaget hadde stor suksess med prosjektet i Randaberg kommune. – De har vært veldig populære, og alle boligene har blitt leid ut med en gang de har blitt lagt ut i markedet, sier Boxill.

Intensjonen med modellen er å bidra til at unge ressurssterke som mangler egenkapital også kan få en mulighet til å skaffe sitt eget hjem. 

– Selv om boligprisene i regionen har falt, så er det fremdeles vanskelig for spesielt unge å komme seg inn i boligmarkedet. Dette er en ikke en modell Bate satser på for å tjene penger, men for å utøve det viktige samfunnsoppdraget som boligbyggelagene har, avslutter Boxill.

Han er en av foredragsholderne på Bo i Bergen Boligkonferanse. Vil du høre mer om modellen i Stavanger? Meld deg på i dag.

Bo i Bergen er et nettsted som skriver om nyboligmarkedet i bergensregionen. 

Ansvarlig utgiver og redaktør:
Torgeir Hågøy - 99 74 71 71 torgeir@boibergen.no

Abonnér på vårt nyhetsbrev

  • Instagram - White Circle
  • White Facebook Icon

© 2020 / Bo i Bergen